Kosten

Bitcoin Cash bereikt nieuwe dieptepunten ten opzichte van Bitcoin nadat Tesla ‚vorkproducten‘ afslaat

De autofabrikant schrapt vervolgens een waarschuwing om geen Bitcoin Cash of Bitcoin SV als betaling voor bestellingen te sturen, maar voor BCH / BTC was de schade aangericht.

De controversiële Bitcoin ( BTC ) spin-off Bitcoin Cash ( BCH ) heeft nieuwe dieptepunten bereikt ten opzichte van zijn moederbedrijf nadat Tesla publiekelijk had afgewezen om het voor betalingen te gebruiken.

In een reeks van tweets op 24 maart, CEO en „Technoking“ Elon Musk bevestigd dat Amerikaanse klanten een Tesla nu kon kopen met behulp van BTC – maar zijn bedrijf gemeden „fork“ producten zoals BCH.

Tesla: stuur ons niets anders dan BTC

Bitcoin Cash is in augustus 2017 losgekoppeld van de Bitcoin-blockchain en is sindsdien een controversiële entiteit binnen cryptocurrency gebleven.

Voorstanders claimen de suprematie van Bitcoin dankzij het feit dat de BCH-kosten veel lager zijn, terwijl transacties ook minder tijd kosten om te wissen en minder middelen nodig hebben.

Het verhaal heeft in de loop der jaren verschillende vormen aangenomen, met belangenbehartiging variërend van passief tot strijdlustig, terwijl BCH / BTC nieuwe dieptepunten blijft dichten. Woensdag ontvingen BCH-houders voor het eerst minder dan 1% van een Bitcoin – 0,089 BTC – per 1 BCH.

De acceptatiebeweging van Tesla voor Bitcoin leek de neergang te stimuleren. Ondersteunende documentatie wees oorspronkelijk uit dat BCH en mede-Bitcoin Cash hard fork Bitcoin SV ( BSV ) ongeschikt waren voor betaling.

„U mag geen aankopen bij ons doen met andere digitale activa, inclusief Bitcoin-vorkproducten, zoals Bitcoin Cash en Bitcoin SV,“ verklaarde het bedrijf.

„Onze digitale Bitcoin-portemonnee is niet geconfigureerd om andere digitale activa dan Bitcoin te detecteren of te ontvangen.“

Dotcom vernielt Lightning Network

De bewoordingen waren in botsing met BCH-houders, die de altcoin vaak als de „echte“ Bitcoin aanprijzen. Onder hen was ondernemer Kim Dotcom, die Musk voor de gek hield.

„Probeer een frisdrank te kopen met Bitcoin“, tweette hij verontwaardigd.

Tesla had de inhoud al verwijderd door kopers simpelweg te waarschuwen geen andere cryptocurrency naar een ander BTC-adres dan Bitcoin zelf te sturen. Dit was echter niet genoeg om het verhitte debat te doven, aangezien rivaliserende supporters sparren over wat een eeuwige bron van angst is.

„Satoshi zag Bitcoin niet als een nieuwe klasse van banken die bestuurd worden door dezelfde corrupte machtsstructuren als ons huidige financiële systeem“, vervolgde Dotcom.

„Bewaaroplossingen zoals Lightning veranderen ons kapotte systeem niet. Gebruikers moeten de sleutels van hun digitale geld beheren, geen derde partijen.“

Für dich vielleicht ebenfalls interessant...